‹ Undernärd/låg vikt

Mager kattunge

Jag har två innekatter, syskon, hona och hane, dom är sex månader gamla.
Det problem jag har är att honan är väldigt mager, hon äter ganska bra när hon är riktigt hungrig, dock inte som hankatten (äter allt han kommer över när det än är). Men det kan gå väldigt länge mellan tillfällena när hon är hungrig. Förutom att hon ser mager ut är hon lika pigg som hankatten, väldigt kelen av sig och tar gärna och prylar upp sin bror lite.
Är det normalt med ”smala” kattungar? Många som kommer på besök har kommenterat att hon ser tanig ut. Men, hon verkar trivas. Vad kan det vara?

När en kattunge är ca. sex månader bör den vara lite ” rultig ” det kan finnas många orsaker till varför en kattunge är smal. Vad får de att äta? De bör ha en kattungediet med mycket lättsmälta proteiner och med en god fetthalt (ca 20%) av animalisk sort. Förslag: ROYAL CANIN KITTEN 34
Är de avmaskade? Maskangrepp kan göra kattungar väldigt smala. Äter hon som hon ska eller kan hon ha problem med tänderna eller ont i halsen? Ta katten till en veterinär för att göra en hälsokontroll. Kan det tänkas att hennes bror har tagit ledarskapet och ”trycker ner ” (mobbar) systern? Hur såg deras föräldrar ut? Var de tjocka eller smala? Ja, detta var lite frågor som kan vara en bidragande orsak.
Lycka till!

Med Vänlig Hälsning
Susanne Hellman