‹ Katter & utrymme

Litet utrymme, djurplågeri?

Jag bor i en etta på ungefär 40 kvm och har tre katter. En unge och två vuxna. Men nu har en mycket nära vän till mig hamnat i en tråkig situation där hon absolut inte kan behålla sin vuxna hona. Hon vill att jag ska ta över henne och det skulle jag verkligen göra med glädje men jag är rädd för att det ska bli för trångt med fyra katter i en etta. Köket är stort och de får alla ytor att röra sig på, men räcker det till fyra katter? Ska inte alltid bo såhär litet men i värsta fall sex – tolv månader till.
Hur ska jag göra? Kan man bli stämd för djurplågeri för att man har fyra katter i en etta? Katterna är livsviktiga för mig och detta problemet gör mig sömnlös och det värsta är att det måste lösas snabbt. Hoppas på svar.

Hälsningar
Linda.

Hejsan Linda.
Ja det är alltid tråkigt när katterna kommer i kläm. Försök du gärna att ta hem den nya katten… Se bara till så att du har en extra kattlåda, och att du kanske kan göra ett par extra sov/liggställen till katterna – då du ju har ganska begränsat med utrymme. Ge den nya katten tid att anpassa sej till den nya miljön, se till så att det är så lugnt som möjligt i början.
Du ska inte behöva sära på katterna, men kanske börja med at släppa in henne i köket, så hon får bekanta sej med var matskålarna finns. visa henne sen till kattlådan, och låt henne i lugn och ro få utforska resten av lägenheten och katterna.
Stämd för djurplågeri lär du knappast bli, om du inte missköter katterna, vilket inte jag personligen anser att du gör bara genom att ha 4 katter på 40 m2.. Lycka till!

Mvh
Susanne Wahlborg