‹ Ensamhet

Lämna kattungen hos grannen på dagarna?

Hej!
Jag har en kattunge sedan två veckor. Jag jobbar på dagen och lämnar Petrus (Katten) hemma ensam i lägenheten. Min granne som redan har två katter vill ta hand om katten på dagarna för hon tycker att den skriker mycket på dagarna.
Men är det verkligen bra för Petrus att umgås med fullvuxna katter och kommer de inte att får svårt att acceptera honom. Sen vill jag helst inte att han ska präglas till min granne i och med att hon faktiskt kommer att vistas mer tid med Petrus än mig. Nu har hon gått till värden och klagat över min ‘misskötsel’ bara för att hon inte får ta hand om honom känns det som. Jag tror att han kommer att vänja sig, vad tror ni?

Hej!
Jag förstår att du känner dig frustrerad. Eftersom att du inte har haft katten så länge så kan det ju vara att den saknar sin mamma, men det brukar gå över ganska fort.
Min katt var likadan i början han bara gnällde och var ledsen så fort jag gick hem ifrån, så vi köpte en kattkompis till varandra, och dom har jättemycket glädje av varandra, så det är det jag kan rekommendera, bäst att skaffa en katt till, det kostar inte så mycket mer att ha två katter och det är inte jobbigare, snarare tvärtom. Man kan lämna dom längre stunder utan att behöva känna sig skyldig.
Jag tycker nog inte att du ska lämna katten till din granne, det kan bli för mycket omväxling för katten, det är bättre att den har ett hem som den känner sig trygg i. Hoppas att detta ska lösa ditt problem.

Ankie