‹ Torrfoder

Kräsen kattunge!

Hej!

Jag har en fråga om vad jag ska göra med min kattunga som bara äter torskfilé. Jag har försökt att blanda ut Siams torrfoder med torsken, men den mixen nobbar han. Jag har försökt ge honom annan mat som inte är torrfoder (även om jag helst vill att han ska äta torrfoder i framtiden), grädde, ägg med mera. Han slickar lite grand på ägget och på
grädden, men sedan lämnar han matskålen med en fnysning(!)
Vi har haft honom i fem dagar nu och vill inte etablera vanan att ständigt ge honom torskfilé. Jag har varken råd eller lust (med fisklukten) att i arton år (förhoppningsvis så länge)
utfodra Sasha med torsk varenda dag.
Alltså återigen, hur vänjer jag honom vid torrfoder? Det vore det allra bästa om han kunde vänja sig vid det. (Sasha fick torskfilé i sitt ”barndomshem”).

Monica

Hej Monica!

Mitt svar kanske låter grymt, men ställ bara fram torrfoder, prova att blöta upp Iams och ställ en skål med torrt och en med blött. Även om han inte vill ha så ge honom inget annat, han äter när han blir hungrig. Se till att han dricker ordentligt med vatten. Det kan vara svårt att få dem att vänja sig vid annan mat men med tålamod så brukar det gå.

Lycka Till
Anki