‹ Brittisk korthår

Kommer en ”britt och ryss” att ha kul tillsammans?

Hej!
Jag har en Rysshona, 22 v. gammal, och ska om en och en halv vecka få ytterligare en katt till henne, en britt hona som är 16 v.
Hur fungerar de båda raserna tillsammans? Min Salome är inte en typisk ryss, hon är absolut inte skygg eller räd för något utan otroligt tuff och ”pratar” väldigt mycket. Min förhoppning är att de ska trivas tillsammans och ha utbyte av varandra på dagarna när husse & matte jobbar. Tror du att de kommer att ha kul tillsammans?

Mvh
Carin Molander

Hej, Carin!
Ja, jag tror de kommer att trivs med varandra, särskilt eftersom de kommer att växa upp tillsammans. Egentligen skulle man inte tro, att dessa två raser med deres olika temperamenter skullle kunne ha något utbyte av varandra, eftersom briten är mycket lugn och eftertänksam, och ryssen något mer aktiv.
Men min britt Maggie är mycket omtycket i flocken, kanske just för att hon alltid är så lugn och har tid och överskott för gos. En gång hade jag ett kull briter och ett kull ryssar samtidig (med åtta veckor emellan). Det ser ut som om de i den situation kan påverka varandra temperamentsmässigt en del, iaf är dessa briter, som i dag är nästan fyra år gamla, mer aktiva än briter brukar vara, och ryssarna lite mer lugna än ryssar vanligtvis är. Därför tror jag allt i allt, att detta kommar att gå bra!

Vänliga hälsningar
Niels Peter