‹ Veterinär

Klo – resp veterinärsfråga

Hej

I dagsläget har jag en liten katt hemma som är ca. 12 månader som jag och min flickvän har ”delad vårdnad” efter som vi bor på skilda håll. Katten ifråga är en brittisk korthårig + ngt annat tror vi :)
Min fråga är hur mycket skall man klippa på klorna när man klipper och hur ofta skall man klippa?
Katten ifråga är mycket kelig och tillgiven och älskar att åka tåg och bil! Min andra fråga är: Skall man ta med katten till en veterinär varje år? Eller skall man bara göra det när katten verkar ”dålig”?

Jocke

Hejsan Jocke.

Visst är det underbart med katter :-) Vad kul att katten accepterar att ha delat boende, och inte har några problem med att åka bil och tåg.
Angående kloklippning: Du ska akta så du inte klipper i pulpan, då blöder det och gör ont. Klipp ungefär 2 mm från spetsen, det brukar vara ganska lagom. Du ser ganska lätt var pulpan är också – undvik den.
Angående veterinär: Katter behöver vaccineras 1 gång per år, då passar även veterinären på att kolla upp katten, och ser om det är nåt som inte är bra. Man bör ha en bra kontakt med sin veterinär, så man kan höra av sej om nåt blir akut. Skaffa en veterinär du får bra kontakt med, och som får bra kontakt med katten. :-) Lycka nu till med katten!

Mvh
Susanne Wahlborg