‹ Från ute- till innekatt

Klarar mina katter av att bli innekatter?

Hej
Jag ska flytta till sommaren med mina fyra katter, där måste de ”tyvärr” bli innekatter men jag ska bygga en stor kattgård. Jag är egentligen mest oroad över min kastrathane, tre år, som under den varma delen av året kan vara borta i flera dagar. Han trivs med att gå omkring, han är säkert inte långt borta, börjar det regna kommer han snabbt han hem. Han är en otrolig jägare.
Tror ni att han kan trivas med sitt nya liv? Jag tror att de andra har lättare att anpassa sig, de går aldrig långt bort. De är Norska Skogkatter.

Laila

Hej Anita!
Jag tror säkert det kommer att gå alldeles utmärkt med dina fyra katter. Kattgård säger du och det låter ju bra, men finns det fortfarande inte någon möjlighet att killen kan vara ute? Naturligtvis tycker jag också att, handlar det om att man bor nära stora gator i innerstaden så bör man inte ha katterna ute löst springande. Men nu vet jag ju heller inte hur du har det där du kommer att bo.
Sedan är det en viktig sak också att inte oroa sig över att det kommer att gå dåligt. Jag brukar ändå be ägare att skänka en tanke till Universum om att allt ska bli bra och ske till det bästa. Att just oroa sig och fokusera på det man inte vill ska hända skapar inga bra energier.
Ta dig ett snack med dina fyra katter och berätta för dom innan ni flyttar om hur det kommer att bli och varför det är som det är.
Att du ska göra allt för att dom ska trivas. Bra och enkla saker man kan ägna sig åt innan flytt. Sedan får du naturligtvis se hur allt går och ge det tid. Slutligen vill jag bara säga dig som så att ”Vi har bara våra djur till skänks och det är viktigt att vi gör det bästa i den nuvarande situationen.
Att se hur djuren mår och om det är så att det inte känns bra måste vi också försöka förändra den till djurets förmån” Gör det bästa du kan så kommer det säkert att gå garanterat bra. Kärlek i överflöd då brukar allt lösa sig till det bästa oavsett var man bor.
Lycka till.

Mvh
Annalena Nyström
Djurterapeut/djurhomeopati för ökad förståelse ägare – djur