‹ Från inne- till utekatt

Klarar den gamla och kommande innekatten att gå ut?

Hjälp!
Har en honkatt, Sessan, på nio och ett halvt år (innekatt) som vi fick när hon var ca. två-tre år. Innan hon kom till oss hade hon nog det inte så bra alla gånger. Hon har bytt ägare två-tre gånger, vilket ledde till att i början när vi fick henne låg hon endast under soffan ca. två veckor, hon är fortfarande skygg mot andra människor och speciellt de som ”klampar”. Men nu så litar hon helt och fullt på oss, vilket man märker, speciellt på mig (matte).
Hon är väldigt bortskämd vilket vi tycker bara är bra, hon är ju vårat allt. När man berättar för andra människor vilka rättigheter hon har så ruskar de bara på huvudet åt oss, men det bjuder vi på.
Men nu till frågan: Jag har varit och tittat på en alldeles förtjusande kattunge (pojke). Det har alltid varit min dröm att ha minst två katter (men kanske inte Sessans). Vi skall även flytta om ca. två månader till en annan lägenhet utanför stan där det finns möjlighet för den nya och den gamla katten att gå ut, när de är mogna för det. Det finns en 70 väg ca. 100 meter bort. Vad tycker ni, kommer det att gå bra, eller blir det för mycket för Sessan.

Mvh
Sessans matte & husse

Hej!
För att börja med utgåendet så tycker jag nog att ni ska vänja er katt vid att gå i lina, 100 m är inget för en katt att röra sig på. Utekatter kan ha revir på flera kvadratkilometer, och en 70 väg alldeles i närheten kan man nog betrakta som en möjlig dödsfälla. Jag tror att det kan vara bra att skaffa en katt till i samband med flytten, då den nya katten inte kommer och tränger sig in på hennes revir. Jag tror att Sessan kommer att tycka att det blir roligt med sällskap så det är nog inga problem, men lär gärna katterna att vara ute i sele och lina.
Lycka till!

Hälsningar
Anna