‹ Avföringsrelaterade problem

Kattungen har diarré

Undrar vad man skall göra, min kattunge som är 12 veckor gammal har haft diarrén i två dagar har försökt att ge den bara torrfoder men det vill den inte äta, Ger den Whiskas mat för kattungar. Är det för starkt för magen, har hört att det kan vara det.

Hej!
Det absolut viktigaste är att kattungen INTE torkar ut!!! Låt den alltid ha tillgång till färskt vatten! Något som är bra för små kattmagar är kokt ris och kokt torsk – koka och ge åt din bebis!
Har den alltid ätit Whiskas för kattungar eller har den ätit annan mat tidigare? Kolla med uppfödaren vad hon/ han har gett den lilla för mat! Försök ge samma till att börja med för att sen successivt byta ut till den mat du vill ge om den uppfödaren har gett av någon anledning inte kan komma i fråga.
Du kan även pröva att ge fil till kattungen – Verum hälsofil, A-fil eller filmjölk – det brukar också kunna vara bra för små kattmagar har jag upptäckt. Och väldigt lätt att få tag på :-)
Men som sagt – koka ris, koka torsk och se till att den alltid har något att dricka! Skulle diarrén av någon anledning inte gå över kan det ha blivit en tarminflammation. I såna fall måste du kontakta veterinären för att få antibiotika som helar detta. Vänta inte för länge bara!
Lycka till!