‹ Katter & utrymme

Katthane jamsjunger utanför vår sovrumsdörr

Hej !
Jag har äran att få äga två helt underbara små Ragdolls (en hane och en hona som båda är två år). Båda är kastrerade. De har tidigare alltid haft tillgång till alla rum och de har sovit i sängen hos mig och min sambo. Nu har det dock visat sig att min sambo är allergisk mot kissarna. För att inte allergin ska förvärras har vi bestämt oss för att ha ett kattfritt sovrum.
Det fungerar bra med vår lilla kattjej – när det är dags att sova intar hon sin nya sovplats i en fåtölj och verkar ha accepterat våra nya ”regler”. Vår lilla hane däremot har dock svårt att acceptera att han inte längre får sova i sovrummet. Han jamar högt på nätterna och klöser intensivt på sovrumsdörren för att riktigt visa sitt missnöje (och naturligtvis för att han vill komma in till oss). Hans beteende ha medfört att vår nattsömn inte längre är riktigt vad den borde vara.
Min fråga är nu vad jag ska och kan göra för att (om möjligt) få honom att sluta med detta nattliga jamande och klösande?

Mvh
Eva

Hejsan Eva .
Ja, se dessa katter :-) Det är egentligen bara tålamod och åter tålamod som gäller…. Vet själv hur det är när jag någon gång stänger min sovrumsdörr – eller dörren till toaletten.
Försök att med skarp och tydlig röst tala om för honom att NEJ eller FY är det som gäller med den dörren. Eventuellt kanske du kan spraya med Fy-spray vid dörrlisten ? (Har själv inget luktsinne – så jag vet inte om det luktar…)
Själv har jag 2 hanar som förljuvar livet för mej om nätterna, då de med klagande stämma letar efter en hona som inte finns.. *ler* Hoppas det löser sej med katten och nattsömnen! Lycka till!

Mvh
Susanne Wahlborg