‹ Från ute- till innekatt

Katterna i eget rum, hur varmt på vintern?

Jag bodde tidigare i ett hus på landet med mina två katter, hona på fem år och hane på tre år. Jag försökte ta med mig katterna in till stan, men lyckades inte få dem att vänja sig. De hade fem rum och kök att tillgå, men ingen möjlighet att få gå ut. Resultatet blev att jag efter tre månader tvingades placera dem hos den familj på landet som numera hyr mitt hus. Dessvärre är mamman i familjen allergisk så katterna kan inte vara inomhus och får därmed dåligt med kontakt med människor. Detta har gått bra för det mesta.
Hannen var borta under tre månader i somras men har kommit tillbaka. Jag har försökt omplacera katterna till någon som kan ta hand om dem ordentligt, men det har varit omöjligt att hitta ett nytt hem åt dem.
Nu till problemet: Vintern! Det finns möjligheter att bygga så att katterna får ett eget rum att tillgå, med kattlucka. Hur varmt behöver de? Hur håller jag andra katter borta från värmen och maten? Jag vill inte avliva mina djur.
Tanken är att jag så småningom ska flytta tillbaka till huset själv. Hjälp mig!

Hejsan!
Katterna behöver i alla fall som ”normal” temperatur inne, dvs. exakt vilken temperatur vet jag inte, men dina katter verkar vara vana att vara ute, så de bör ju i alla fall vara minst runt 10 grader, gärna att de har ett element de kan krypa upp till.
Ja, att hindra andra katter att komma in i värmen, är svårare fråga, om det inte går att inhägna en del av tomten, men då får ju dina katter inte tillgång att gå som de vill heller.
Hur länge dröjer det innan du skall flytta hem igen till huset? Har du försökt med fodervärd till dina katter?

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden