‹ Urinrelaterade problem

Katt som kissar inomhus

Hej!
Vi har en hankatt som är tio månader och som har börjat att kissa inne en gång i veckan. Det verkar inte vara en olyckshändelse utan han verkar bara få lust att göra så. Han har aldrig tidigare kissat utanför sin låda förutom en gång när han var riktigt liten.
Det verkar som om kastreringen närmar sig, men hur löser jag problemet med att han är mycket negativt inställd till djursjukhus. Han blev det när han skull få sin andra vaccination av kattpest – vårdarna betedde sig ganska orutinerat åt och tvingade ut honom ur buren. Hur gör man för att få dit honom utan att blir ännu räddare?
Har läst att man kan ge lugnande medel utskrivet av veterinär och hur får man i honom det? Han är mycket egensinnig och det går inte att tvinga honom till något som han inte vill.
Tacksam för svar snarast!

Med vänlig hälsning
Nickes husse och matte
Charlotte von Kraemer och Tomas Andersson

Hej Charlotte och Tomas!
Prata med veterinären om det inte går att få ett lugnande medel i flytande form, som ni kan spruta in i munnen på katten med hjälp av en plastspruta. Eller blanda eventuellt upp det med favoritfodret. Det tror jag skulle vara den mest skonsamma metoden

Hälsningar
Niels Peter