‹ Utekatt

Kan min katt vara ute?

Hejsan!
Jag bor tillsammans med mina två innekatter i en liten etta. Nu ska jag flytta ut på landet, och min fråga är följande: Finns det risk med att släppa ut dom när dom aldrig varit ute förut? Jag tänker på bilar, andra djur mm. Dom är ett resp. två år gamla.
Min tvååriga katt Wilma är otroligt nyfiken och smart av sig. Kan öppna alla skåp och garderober hemma. Precis ALLT nytt (kan vara precis vad som helst) måste undersökas jättenoga. Jag kan inte ha varken prydnads- saker eller växter framme. Jag undrar också om denna mani kan gå över om hon får komma ut.
En annan sak jag undrar över är deras rangordning. När dom slåss eller busar är det alltid Wilma som bestämmer, men så fort det vankas mat tar Alice (ettåringen) över. Det verkar som om Wilma inte törs äta innan Alice har ätit, eller när hon ser på. Hur kommer det sig?

Linda

Hejsan Linda!
Ja – det är alltid en risk man tar, då man släpper ut en katt första gången.. Har du bestämt dig för att låta dem vara ute? Då kan du ju börja med att vänja dom vid att gå i koppel, så de får vänja sig långsamt. Eller kanske göra en kattgård? Då får de ju vara ute, men under kontrollerade former, och man behöver inte vara rädd för andra djur eller trafiken. Katter kan också vandra väldigt långt..
Wilma verkar vara en härlig katt. Underbart äventyrslysten! Har du prövat att ge katterna mat på olika ställen i köket? En på var sida om bordet exempelvis? Pröva, så får vi se om de kan samsas bättre. Det kan helt enkelt vara så att det är rangordningen som spelar in där, samt att alla har olika sätt när de ska äta :-) Lycka till!

Mvh
Susanne Wahlborg