‹ Från ute- till innekatt

Kan jag lära om en utekatt?

Vi har just nu bara en katt, den andra som vi hade blev tyvärr påkörd för ett tag sedan.
Nu undrar jag om man skulle kunna skaffa sig en ny katt, och ha den som innekatt. Vi bor i ett tätbebyggt område i villa.
Skulle man då kunna vänja den andra katten av att vara ute (vi vill ju inte att han ska stryka med han också) med hjälp utav att den nya katten är inne. Den katten vi har är ca. nio månader (hane). Och vi hade tänkt oss att köpa en kattunge.

Hej!
Ja, det går bra att vänja en katt att vara innekatt. Jag har själv gjort detta med en katt som var utekatt, hon var säkert runt ett och ett halvt år.
Införskaffa gärna lite roliga klätterställningar och kryp in, så katten tycker det är roligt och spännande inne.
Är han inte van att gå i låda kan man ta sand ute (där katten är van att göra sina behov) till en början så han känner igen dofter, och sedan byta till vanlig kattsand. Man kan också låta katten gå ut i sele, i alla fall till en början, så inte omställningen blir så stor på en gång.
Så gjorde jag med den utpräglade utekatten för att vänja henne att det är roligt inne också. Den nya katten blir ett bra sällskap för den äldre katten.
Jag är helt övertygad om att det kommer att gå bra, både med att vänja utekatten att vara inne och vänja katterna vid varandra.

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden