‹ Introduktion av kattunge

Kan jag introducera en kattunge?

Jag har en treårig steriliserad honkatt som bara är inomhus. Hon är väldigt lekfull och ”pratig” och tycker inte om att jag inte ägnar mig åt henne när jag är hemma. Jag jobbar heltid och tycker att hon är lite ensam, har därför funderat på en katt till. De gånger hon har träffat andra katter har hon mest fräst och jagat iväg dem.
Så jag undrar om det skulle funka och om hon skulle acceptera en ny vän? Det skulle i så fall bli en kattunge och den enda gång hon träffat en kattunge så gjorde hon faktiskt ingenting utan gick därifrån bara. Jag undrar lite om det här med hundar och katter också, kan man vänja dem vid varandra även om båda är vuxna?

Hej!
Det brukar i de allra flesta fall gå utmärkt att ta in en kattunge till en vuxen katt. Oftast känner det vuxna djuret på sig att det är en bebis som kommer och kattungen ”ger sig” eftersom den är yngre. Visst kan det vara spottande och fräsande rån början men det brukar gå över.
Ang. vuxna hundar och katter så kan detta vara svårare. Vi köpte däremot en valp och tog in i vårt katteri (bland vuxna katter) och detta har gått bra, katter brukar anse att hundar är lägre stående varelser.

Mvh
Anki