‹ Omplacering

Ja, ni kan ta hand om den (men låt veterinär avgöra)

Vi är en familj, 2 vuxna samt 2 barn, varav 2 har allergi mot katt. Jag har i hela mitt liv haft katt fram till dess att jag träffade min man för 10 år sedan, för då var det slut eftersom jag hade innekatt som fick bortadopteras till mina föräldrar
Jag har alltid saknat katt och i synnerhet när vi som nu bor på landet, till problemet:
För ca 2½ vecka sedan hörde vi en katt som jamade, skrek och slogs med grannkatten, grannkatten förlorade. Två dagar senare kom ett äldre par och frågade om det var våran katt då katten förföljt dom oavkortat i skogen då dom plockat svamp. Svaret var givetvis nej, men katten upptäckte ju oss och började komma hit. Han var oerhört mager och det var svårt att se på honom, samtidigt verkade han väldigt tam och van vid barn. Tillslut stod vi inte ut utan gav honom mat och mjölk, satte upp lappar i affären och på bensinmacken och frågade runt. Liksom vi var det ingen som kändes vid han. Kanske en katt som är ny härute på landet och inte hittar eller som blivit lämnad åt sitt öde.

Vi har nu skött om honom och skulle gärna vilja fortsätta med det om vi bara visste hur vi skall kunna lösa det utan att ha honom inne för det går ju inte genom allergin. Han skulle kunna få bo i grovköket när det är kallt eller otrevligt ute då vi är hemma men när vi inte är det måste han vara ute.
Är det okey att lösa det så, vi är så oroliga för honom och vill att han ska ha det bra. Hur gör vi honom till vår i sådana fall, juridiskt alltså så inte före detta ägaren kan ta honom tillbaka Ska vi kastrera honom eller inte? Har vi rätt att göra detta och öronmärka honom som vår katt.

Mvh
Beryl H

Ja ni kan ta hand om den, men se till att han alltid har tillgång till färsk vatten. Om ni inget hört av någon ägare så kontakta en veterinär, vilket jag råder er att göra redan nu så han inte har mask. Om ni ska ha katten kvar råder jag er att kastrera och öronmärkt, det sist nämna brukar ingå vid kastreringen. Låt även veterinären få reda på vad ni gjort och låt honom avgöra först innan ni fattar beslutet, Men troligtvis så får ni behålla honom.

Nancy