‹ En eller två katter

Hur tar Fernandez det om jag tar hem en katt till?

Hej.

Jag är en lycklig ägare till en abykille på nio och ett halvt år. Jag har tittat in på sidorna om katter som behöver nya hem och jag skulle gärna vilja bli ”ägd” av en eller två katter till.
Det jag undrar över är hur min goa frasse Fernandez ska ta det. Vi träffades när han var ett dygn gammal och sedan träffades vi varje vecka tills han och hans storebror flyttade till mig. Storebror Ernie drabbades av FUS och han fick bara leva ett och ett halvt år med sjukdomen trots att jag var mycket noga med hans foder. Sorgen var tung för mig och min då fyra och ett halvåriga dotter.
Idag är vi en stor familj med två vuxna och en katt samt fyra barn varann vecka och de andra veckorna är vi två vuxna och ett barn samt en katt. Fernandez är en kastrat med stor jaktinstinkt (som abessinier är). Jag undrar om vi skulle kunna ha någon eller några till katter?

Mvh
Helén Kari

Hej Helén!

Nog tror jag att din ”gamla” katt Fernandez kommer att uppskatta en kattkompis! Abessinier är ju som du vet lekfulla långt upp i åren, så även om det kommer en ung katt så kommer de troligen att uppskatta varandras sällskap. Katter leker tillsammans på ett annat sätt än vad de gör med människor. Det kan se ut som om de tar i för mycket ibland, men även om man hör ett eller annat skrik under brottningsmatcherna så brukar de ändå tycka att det är roligt att få en jämbördig lekkamrat. Om du väljer att utöka familjen med två unga katter kommer de förmodligen att låta ”gamlingen” vara lite i fred. Om Fernandez inte vill befatta sig med de små kanske detta är en bra lösning. Han kommer ju ändå att ha en särställning i familjen.

Själv har jag en femårig kastrerad abyhona som inte är så förtjust i kattungar. Hon håller sig helt enkelt undan de små! Annars är hon framåt och vill hälsa på alla människor. Oavsett om du tar hem en eller två nya katter så glöm inte bort att ge Fernandez samma uppmärksamhet som tidigare! Katter kan, precis som människor, bli svartsjuka om alla bara gullar med nykomlingen. Lycka till!

Katarina