‹ Innekatt

Hur stimulera innekatt?

Hej!
Jag har alltid bott på landet och haft utekatt. Nu bor jag i lägenhet i stan och tänkte först avstå från att ha katt. Tyvärr står jag inte ut utan katt!!
Så därför undrar jag hur jag ska göra det så bra som möjligt för min kommande misse? Jag har redan införskaffat klätterträd, men räcker det verkligen?

Hej Lena
Ja det räcker gott med ett klätterträd till en innekatt. Men om du är borta på dagarna så att katten är ensam så måste du ägna en hel del tid när du är hemma till att leka med katten och aktivera den.
När katten är ensam så sover den bort den mesta tiden. Om du har balkong till din lägenhet så kan du ju sätta nät på den så kan katten vara ”ute” där också. Katterna använder hela lägenheten till att springa i och då menar jag inte bara golvet utan stolar och bord och bänkar och fönsterbrädor och… Så du får ju lära katten var du vill att den inte skall vara. Se också till att katten har någonstans att klösa så den inte börjar klösa på dina möbler.
En kloklippartång behöver du också för en innekatt behöver hjälp med kloklippning, klorna nöts ju inte som när katten är ute. Börja tidigt att vänja katten med kloklippning så är det sen inga problem en klo i taget och sen vila så kommer det att gå bra.
Lycka till med din katt och skriv igen om du har några frågor vi hjälper så gärna till.

Katthälsningar
Inger