‹ Avlivning

Hur ska jag klara av att se min katt avlivas ?

Hej !

Min fråga är kanske lite konstig men jag tänkte ställa den ändå. Jag vet inte än om jag kommer tvingas avliva min femåriga hankatt men om jag måste det… Hur ska jag klara av att se honom dö eller låta honom dö? Jag gråter dag och natt av rädsla för att behöva göra det och jag vet inte hur jag ska hantera det. Har ni något förslag? Det känns som om jag sviker min katt.

Min andra katt är en honkatt och fyra år. Jag vill absolut inte ha någon mer katt efter dem. Jag skulle inte klara av att gå igenom något sådant här igen. Gör jag humanast av att avliva henne på en gång ? Snälla hjälp. Mår jättedåligt av det här. Lider en katt när den avlivas? Känner den på sig att den kommer dö? Hur ska jag kunna se min katt ligga där och titta på mig innan han somnar?

Hälsningar
Marie

Hej Marie !

Jag har själv blivit tvungen att avliva en hund i somras. Min hund var 12 år och blev helt plötsligt sjuk. Jag hade inget annat val. Veterinären kom hem till mig och vi lät avliva henne i trädgården på den plats som hon älskade. Men trots att jag försökte göra det så fint som möjligt för henne och veterinären är underbar så var det ett hemskt beslut. Så det är ingenting som man gör utan att må dåligt av det. Om sen en katt vet om att den skall dö kan jag inte svara på. Men att den nog förstår vad det är som skall hända det tror jag. Det är så oåterkalleligt. Jag visste att min hund inte skulle klara sig men det var väldigt jobbigt i alla fall att ta det beslutet. Så om du kan lösa det på något annat sätt t.ex. omplacera katten eller behålla den i alla fall så är det nog det bästa både för dig själv och katten.

Vänligen
Liza