‹ Tappar päls

Hur minskar vi hårfällningen? Vill inte ta bort honom!!

Hej!

Jag har en helig birmahane på sju år. Han är värdens finaste katt och väldigt sällskapssjuk. Jag har bara ett problem, han är ju långhårig och det lossnar otroligt mycket päls (att han är vit gör ju inte saken bättre). Finns det tips på hur man minskar hårfällningen? Har försökt med jästtabletter men det hjälper inte särskilt mycket. Min pojkvän är galen på allt hår och jag kan för allt i världen inte ta bort min underbara kisse…

Linda

Hej Linda!

Ja det är alltid problem när katten fäller. Min dotter har tre vita birmor och en vit huskatt så jag vet att det är jobbigt med allt vitt hår!! Men alla katter fäller lite grand året om. Sen har de två stora fällperioder vår och höst. Tycker du att din katt fäller onormalt mycket så kan det bero på att han inte mår riktigt bra. Jag har tyvärr inget tips på något undermedel som kan få en katt att fälla mindre! Men jag tycker att du kan kontakta en veterinär och förhöra dej kanske det finns något preparat eller att katten bör undersökas så det inte är något galet.

Sen är det borstning och kamning som gäller varje dag. Under fällperioderna kammar jag mina katter ett par gånger om dagen. Det finns kardor och speciella handskar som man kan köpa i zooaffären som är mycket effektiva. Vantarna är gummerade med taggigt gummi och man liksom smeker av det lösa håret. Kamningen går på så sätt mycket enkelt och allt löst hår fastnar i handsken. Sen kan du använda samma klädrulle på dina möbler som du använder till kläderna.
Det tar effektivt bort allt hår i t.ex. soffan. Det är klart att du inte skall behöva ta bort din lille gullegris bara för lite hår! Det är bara att sätta en borste i handen på din pojkvän så han kan bevisa hur mycket han gillar dig! (skämt åsido) Lycka till!

Vänligen
Liza