‹ Inför resan

Hur lång tid innan resan ska de vara utan vatten och mat?

Jag ska flytta till Gran Canaria och allt är ordnat för mina tre katter med ID-märkning, rabiessprutor och allt annat. Min oro är flygresan då jag inte får ha med mig alla tre katterna i kabinen utan de måste sitta i cargo.
Själva flygresan är nästan sex timmar och jag är orolig för hur de kommer att klara det med buller och den långa resan och så… Kommer dom att påverkas mycket? Två av dom är lite rädda av sig. Hur får jag dom att gå på toa innan resan? Hur lång tid innan resan ska jag låta dom vara utan mat och vatten?

Åza

Hej!
Jag tycker att du med gott samvete kan köpa en stor bur (för hundar) och placera dina katter i. Jag brukar ge mina katter mat och vatten som vanligt innan resan och under själva flygningen så låter jag dem ha vatten i en vattenskål som sitter fast i buren. Jag har märkt att de inte dricker så mycket under själva resan, men vill de ha, så måste det finnas att tillgå. Visst bullrar det nere i det utrymme som de använder till djur men inte värre än att de inte klarar av det. Kanske är de lite rädda när ni landar på Gando men det brukar gå över fort.
Däremot tycker jag att du skall ha lite kattungemjölk med dig så att du genast kan ge dem det när ni har landat. Det finns mycket näring i den mjölken och det behöver de efter fem timmar och 15 min. Du kan också ta med dig lite Nutrical som de får slicka i sig, både innan ni reser och när ni kommit fram. Om de inte vill dricka mjölken pga. att de är rädda kan du försiktigt ge dem lite med en spruta. I buren kan du lägga ett lakan och en handduk så de kan krafsa i om se skulle kissa osv. Lycka till på Gran Canaria med dina älsklingar.

Hälsningar
Maria Brunk