‹ Påhälsande katter

Hur håller jag bort främmande katter från tomten?

Jag behöver råd. Hur håller jag katter från min trädgård (villatomt). Har själv ingen katt men har problem med andras katter som använder min tomt som toalett. Har prövat allt som finns i handeln, inget har hjälp någon längre tid. Har småbarn som ofrivilligt kommer i beröring med kattens avföring. Katterna skvätter bl.a. lite här där på tomen. Vore tacksam om ni har något seriöst råd.

Nils


Hej, Nils!
Det bästa medel till att tala om för katter, att dom är oönskade, är vatten – i stora mängder. Om du har en vattenslang i trädgården, då öppna den för fullt emot katten, varje gång du ser en på tomten. Annars ha en hink full vatten reda och ge varje katt hela hinken. Vatten verkar bäst på katter, om största delen träffar huvudet, helst ansiktet. Det skal säkert göras några gånger, innan katterna ”fatter budskapet”.
Annars är det enda effektiva tyvärr att inhägna hela tomten, så dom inte kan komma in. Skaffa hund, t.ex., är inte alltid så effektivt, som man skulle tro, för att många hunder bara tycker, det är trevligt och roligt med kattgäster ….

Hälsningar
Niels Peter