‹ Diverse medicinfrågor

Hur ge medicin?

Hej.

Har en hankatt som kissar blod har varit hos veterinär och fått antibiotika, c-vitaminer. Problemet är att det är totalt omöjligt att få i honom något, har provat allt känns det som från att tvinga i honom det det till att mosa det i favoritmaten kokt torsk.
Han dricker nästan inget heller. Vad kan jag göra?

Tack på förhand
Camilla & Gustaf

Hej!

Har du provat att linda in katten i en handduk, med bara huvudet utanför? Är de riktigt motspänstiga kan detta underlätta att få i katten medicin.
Utan medhjälpare kan man förfara på detta sättet: Ha allting klart innan du börjar. Använd sedan vänstra handen till att öppna kattens mun. Placera vänster hand ovanpå kattens huvud. så att du har tummen och pekfingret bakom hörntänderna. Böj sedan kattens huvud bestämt bakåt. Detta tvingar katten att öppna munnen.
Är det TABLETTER: Placera tabletten längst
bak i halsen på katten. Håll kattens mun stängd, och massera på strupen. Detta tvingar katten att svälja. Slickar han sig om munnen har han svalt.

FLYTANDE MEDICIN: Använd en plastsked så att katten inte skadar sina tänder på metallen, om han skulle bita till hårt. Häll sakta medicinen så långt bak i munnen på katten som det går. Ju långsammare du häller innehållet i skeden, desto mindre risk är det för att katten får kväljningar eller sätter i halsen. Personligen tycker jag det är lättare att ge tabletter.
Dricker han inte bör du försöka att tvinga i honom vätska. Som att ge flytande medicin. En katt behöver ungefär 200 ml / dygn.
Rådfråga gärna din veterinär om detta problem att han inte vill dricka.

Mvh / M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer, Liden