‹ Tappar päls

Hona som tappar päls på enbart ena benet

Hej

Jag har ett par frågor som gäller mina två Russian Blue katter. Min hona har tappat lite päls på sitt ena ben, dessutom känns området lite torrt. Mina katter som är syskon busar väldigt mycket, kan det vara därför?
Min hane är ganska bestämmande så tussarna flyger ofta på honan som går undan när det blir för mycket. Behöver jag kanske smörja in benet med ngn salva? Undrar också om du har några råd om vilken försäkring som är bäst, katterna är strax över året.

Mvh
Marie Lindblom

Hej, Marie!

Jag tycker nog att du ska låta en veterinär titta på din katts ben, det finns så mycket som kan vara orsaken och det är svårt att veta vad det kan vara utan att ha sett det.
Sen en annan sak jag undrar över; kan din hane vara FÖR bestämmande? Är han kastrerad? Katter är ju inga flockdjur och en del KAN bara inte leva med andra katter utan trivs bäst ensamma med ”människans flock”. Bara för att de är syskon är det ingen garanti att de trivs tillsammans.
Beträffande försäkringar så tycker jag att det är bra att du ska försäkra dina katter, det borde alla göra för det kan hända oförutsedda saker. Jag tycker att du ska kontakta olika försäkringsbolag och ta reda på premier, självrisker och vad exakt försäkringen ersätter. Jag har en hona (bondkatt), som jag har veterinärvårdsförsäkring på (ingen livförsäkring) hos folksam. Lycka till!

Anna.