‹ Huskatt/bondkatt

Hittekattens ras?

Hej!
Jag har tagit hand om en stackars sommarkatt och nu undrar jag vad det kan vara för ras. Vad man mest kan gissa på är att den tillhör Norsk Skogkatt, pga. den lite yviga pälsen.
Det är en svart hankatt, med en grund i vit som lyser igenom lite lätt.
Känns som om han har dunpälsen kvar, som en kattunge brukar ha. Vi gissar på att han är runt åtta månader. Ögonen är guldgula och i formen ser han ut som en vanlig bondkatt, bara att han har mer yvig päls. Och är helt svart.
Jag kan inte speciellt mycket om kattraser och jag vet inte om ni kan ge mig svar på min fråga. Men ett försök skulle jag tacka för.
Så tack på förhand!!!

Hälsningar
TINA

Hej Tina
Det var snällt av dig att ta hand om en sommarkatt. Jag har faktiskt själv tagit hand om en del utslängda katter, och just för en månad sen tog jag in min lilla Birger.
Vilken ras du har på din katt är omöjligt att säga. Det är en blandraskatt förstås för annars så skulle den inte ha blivit lämnad. En blandras katt kallar man för huskatt, en del säger faktiskt också huskatt.
Det finns ju en hel del långhåriga raser varav Skogkatten är en, Perser, Birma, Main Coon osv. Det kan faktiskt vara vad som helst av dom raserna eller någon annan i din katt.
Att han är ljus i botten kan betyda att han är svartsmoke i färgen eller möjligen svartsilver men man måste se katten för att kunna avgöra det.
Jag önskar dig all lycka med din nya katt, ni kommer att få många härliga stunder tillsammans. Och du…. du glömmer väl inte bort att kastrera honom eller henne för annars så kommer det kanske fler kattungar till välden som ingen vill ha. Om du har en hona så börjar hon löpa och då skriker hon väldigt dag som natt och om det är en hane så börjar han markera sitt revir genom att kissa överallt och det luktar förskräckligt. men alla dom bekymren slipper du om du kastrerar din katt. Skriv gärna igen om du har frågor.

Kattkramar
Inger