‹ Diverse kat.frågor

Hittat hemlös kattunge, vad göra?

Hej!
Jag är en tjej på 14 år som har hittat en liten hemlös kattunge. Jag hittade den vid en camping. Jag hörde ett mjauade ifrån en buske. Jag såg en liten rädd kattunge sitta där. Jag och min kompis tog hem kattungen till henne. Då var bara frågan: vad ska vi göra av henne?
Jag fick ha henne hos mig. Hon är väldigt liten och smal. Jag kan gissa på att hon är ca. två till tre veckor eller lite mera? Vi gav henne lite vanlig mjölk och hon drack lite från min lillasysters docknappflaska. Sen gick vi iväg för att köpa lite burkmat till henne, men hon äter mycket lite! Jag har bara haft henne i två dagar. Hon spinner redan och vill vara med hela tiden och hon går efter mig! Jag har henne ute i en ganska stor, inhägnad trädgård. I vårt växthus ligger hon ofta på några dyner. Jag är helt säker på att hon klarar sig! Men det är bara det att hon inte vill äta! Imorgon så ska jag till apoteket och köpa modermjölksersättning! Jag hoppas att hon kommer att dricka det! Hon är nog lite förvirrad för att hon har ju ingen mamma! Hon sitter och mjauar hela nätterna!
Snälla, ge mig lite råd om vad jag ska göra. Jag är redan fäst vid henne och vill inte göra mig av med henne!

Tack på förhand


Hej
Kattungen är så liten så då behöver hon mjölkersättning, men säg till på apoteket att det skall vara till katt. Eller så kan du köpa majsvällingspulver till barn i vanlig affär. Däremot så tål katter inte vanlig komjölk så bra, om du inte har något annat så koka den först då ( ibland kan dom tom bli sjuka av det). Om nu kattungen är så liten så behöver hon mat dygnet om var tredje timme.
Jag tycker du skall låta en veterinär titta på katten också så att den är frisk och där kan du få råd med hur du skall sköta den på bästa sätt, vilken mat som är lämplig till en så liten. Köp en liten nappflaska på apoteket eller som du kan mata ungen med. Lycka till

Inger