‹ Urinrelaterade problem

Har min katt ont när den kissar?

Vår hankatt har en vana att ställa sig upp när han kissar. Han går alltid till lådan men väl i den så reser han sig upp och kissar ner hela väggen. Det ser ut som om han kan ha ont. Han kiss luktar väldigt mycket, (han blev kastrerad i höstas). Är han sjuk?

Petra

Hejsan!
Vissa hankatter kan göra så. Min Siameshane hade dessa fasoner för sig. Jag fick sätta plast på väggen bakom lådan och tidning under lådan så det blev mera lättstädat.
Beteendet i sig är inget ovanligt eller konstigt. Vad får dig att tro att han har ont? Om du misstänker det – skulle jag rekommendera att du låter en veterinär undersöka honom. Har han svårt att kissa t.ex.? Urinstenar är inte ovanligt bland katter och hankatter i synnerhet om de äter mycket torrfoder och dricker för lite. Om du misstänker att det kan vara något sådant skulle jag rekommendera att ge honom c-vitamin, det kan du köpa på apoteket. Och ge honom ett par tabletter om dagen och se om han ser ut att bli bättre. Han är ju inte gammal, så njurproblem har jag lite svårt att föreställa mig. Men för att vara på den helt säkra sidan – låt en veterinär undersöka honom. Lycka till!

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*Berliner Mauer’s Burmeser, Liden