‹ Torrfoder

Halv ranson kokt mat går bra, dock inte torrfoder!

Jag har en Helig Birma. Strax efter jul drabbades han av diarré. Jag fick rådet att ge honom kokt torsk, ris och kokt potatis. När han var bra skulle jag successivt gå tillbaka till torrfoder som jag brukar ge honom.
Nu har jag vid flera tillfällen försökt att gå tillbaka till torrfoder. Det går bra om han får halva sin dagsranson i kokt mat och den andra halvan i torrfoder. Men när jag ökar detta till att bara ge honom torrfoder så får han diarré igen. Nu undrar jag om ni möjligen har något tips eller måste jag fortsätta att koka fisk och potatis till honom?

Hej!

Mitt råd till dig är att sakta, sakta (ta minst 3 veckor på dig) gå över till torrfoder genom att först blötlägga lite torrfoder och blanda in i dietmaten (kokt torsk, ris och potatis. Annan bra dietmat är kokt höns och kokt nötfärs). Ge honom gärna ett torrfoder för känsliga magar (finns på välsorterade djuraffärer) Låt det få ta tid och så fort han visar tecken på att få lös avföring så backar du ett steg några dagar och prövar sedan igen att ge lite mer uppblött torrfoder.
Om allt går väl låt honom få fri tillgång på torrfoder och vatten. Katter är duktiga på att bedöma hur mycket de ska äta. Ha du mer funderingar – hör gärna av dig.

Med vänlig hälsning
Annette Andersson