‹ Diverse

Håglös katt

Vi har en katt på sju månader. Hon har betett sig konstigt i två veckor. Tidigare var hon jättego, kom när vi kallade på henne, lekfull, glad, lätt få kontakt med. Nu drar hon sig undan, äter inget, leker inte, kan inte gå till lådan, helt en annan personlighet.
Vi kontaktade veterinär, undrade vad allt beror på. Hon kastrerades, fick antibiotika och en spruta mot kattsjukdomar.
Men hon är fortfarande lika okontaktbar, måste hämtas in när hon är ute

Hej Tarja

Vad tråkigt att höra om din lilla katt. Spontant låter det tidigt att kastrera vid den åldern, men det beror väl på.
Jag ser bara två anledningar till vad som har hänt. Antingen något väldigt traumatiskt som har hänt. Försök gå tillbaka till den tiden när det hände. Var hon ute och något hände eller betedde sig märkligt. Var någon annan hemma i hemmet eller något annat djur. Det låter för mig djupt beklagligt verkligen. En så totalt personlighetsförändring.
Det andra alternativet är att det helt enkelt ligger något kroppsligt fel bakom. Har veterinären gjort en fullständig kontroll typ skall- röngen etc.? Hade jag träffat henne hade jag kanske kunnat få fram orsaken men tyvärr inte per mail.

Mer än så här kan jag tyvärr inte säga. Men tänk tillbaka i tiden vad som hände? Det kan inte vara någon annan katt som försökt para sig med henne och det blev en chockartad upplevelse eftersom hon är såpass ung. Ibland har jag faktiskt mött katter som detta varit en enormt chockartad upplevelse för.
Men jag råder er ändå att försöka kontakta någon specialinriktad veterinär kanske djursjukhus med experter som kan kolla upp henne lite ytterligare. Att hon heller inte kan gå på lådan låter extremt konstigt. Men då får du nog förklara lite ytterligare. Hoppas verkligen allt ordnar sig

Mvh
Annalena Nyström
Djurkommunikatör för ökad förståelse ägare – djur