‹ Graviditet

Graviditets- och färgutfallsfrågor

Jag har en honkatt som är drygt ett år, och jag tog hand om en han katt som ej var kastrerad i två dagar och när jag kom hem till jobbet så parade de sig.
Detta var tre veckor sedan, hur märker jag i fall hon är dräktig?? Beteende, kroppen, osv.. hon dricker väldigt mycket, mer än vanligt + äter sådant hon aldrig gjort förut.
Sedan undrar jag om tuva (katten), är en blandras av norsk skogskatt + bondkatt, och hanen var ganska stor ca. sex-sju kg helsvart långhårig, han hade ganska stor och tjock svans, lite brett ansikte, ej intryckt nos, lite hår i öronen men ej lika mycket som tuva.
Vad skulle ungarna bli för ras i sådana fall + färg?? Tuva är typisk skogsfärger grå och brun, lite rött och beige mage, svart på svansen och hankatten var hel svart.

Tack på förhand!!


Hej, Jenny!
Efter tre veckor borde hennes spenar ha börjat bli större och mer röda, om hon är dräktig. Kring mitten av dräktigheten – fjärde till femte veckan – kan man börja se magen växa. Ändrade matvanor, så som du har observerat, är också typiskt. I sista hälften av dräktigheten kan man ev. se katten börja undersöka olika ställe i bostaden, som den överväger att använda som ”födelåda”.
Med de två föräldrar borde det bli ett visst semilånghårsprägel på ungarna. Färgerna är något mer oförutsägbar; om jag skal säga något måste det bli ”lite av varje”!

Hälsningar
Niels Peter