‹ Påhälsande katter

Grannarnas katter ”stör” mig!

Hej !
Jag sökte på er hemsida hjälp till ett problem som jag har men hittade inget riktigt bra tips på FAQ.
Jag äger inte själv någon katt och har alltid haft en neutral inställning till katter och andra husdjur. Jag bor på ett gammal villaområde där många av grannarna har katter.
Sedan ca. ett år tillbaka besöker två eller tre katter regelbundet min carport, i stort sett varje natt eller tidigt på morgonen. Katterna klättrar på min bil och det har hänt att de har pinkat på biltaket. Jag får lov att sätta upp ett fågelnät runt bilen varje kväll. Det hindrar katten från att hoppa upp på bilen, men jag ser varje morgon att katterna har gått runt bilen. Det hela gör mig irriterad och ibland rentav rasande. Jag har tagit upp saken med grannarna men alla säger att just DERAS lilla katt skulle aldrig göra så. Har ni något tips?

Före detta kattvän, Borlänge.


Hej
Du kan gå till en zooaffär och köpa medel som man strör ut eller sprayar med. Det finns en hel del olika men du kan få råd i affären.
Lägg medlet runt hela ytan vid ingången till carporten och runt om bilen, om du sprayar medel så spraya på stolparna också en bra bit upp. Du behöver upprepa behandlingen flera gånger särskilt om det har regnat för dom flesta medel är vattenlösliga.
Tala med kattägarna om det här igen och be dem att dom hjälper dig med kostnaden (visa kvittot).
Andra medel som katter inte tycker om lukten på är citron, du kan prova med att köpa den koncentrerade saft som finns på livsmedels- affären, brukar finnas som en plastcitron.
Lycka till!

Inger