‹ Från inne- till utekatt

Gör en rastgård eller tillverka nätdörrar på egen hand

Hej!
Jag har två kastrerade hankatter (tvillingar) som är fem år gamla. Jag flyttade för två år sedan till villa, innan bodde vi i lägenhet. De går lösa på vårt landställe utan problem. Vad skulle hända om jag släppte ut dem även hemma. Huset ligger inte direkt vid någon stor väg men de kan ju ta sig till en. Det är lite klurigt att inte kunna öppna dörrar som man vill etc. Samt att de vill ju så klart hemskt gärna gå ut även här.
Vad gör man? Blir de förvirrade av att få gå som de vill på ena stället och inte på det andra? Till saken hör också till att vi fick ett barn för två månader sedan och det är de inte direkt överlyckliga för. Tacksam för lite råd

Jessica

Hejsan Jessica.
Katterna känner nog att de har en liten konkurrent i barnet, men det kommer att gå över. Själv har jag haft katter vid båda barnens födelse, och det har gått över ganska snabbt med svartsjukan :-)
Jag tror nog ni kan släppa katterna lösa även hemma, fast med uppsikt på dom, och gärna så att ni följer med dem de första gångerna. Ni har inte övervägt att göra en rastgård åt dom? En ganska bra lösning, då det inte finns någon risk att katten försvinner, blir överkörd, eller råkar i slagsmål med andra katter. Annars kan man göra nätdörrar själv, så man kan ha öppet, men ändå hindrar katterna från att komma ut. Det finns en massa tips om hur man nätar in balkonger, gör uteplatser, gör nätdörrar osv på Svenska Katters Sida! Lycka till med katterna och barnet!

Mvh
Susanne