‹ Diverse foderfrågor

Fullvuxen katt med känslig mage, vilket foder ska jag ge?

Hej!

Min katt, som är 14 år snart, fick diagnosen ”för höga levervärden” i julas. Veterinären rekommenderade då Hill’s KD-diet som hon fått sen dess.
Jag tycker att hon verkar må ganska bra av maten, med ett stort undantag nämligen det att hon blir så lös i magen av den. Rinnande avföring. Hon bajsar flera gånger om dagen, l ö s t !! Jag vet att det är den här maten hon blir lös i magen av eftersom detta började så fort som hon började äta den. När hon får annan mat är hon inte lös i magen, men då antar jag att levervärdena blir dåliga igen.
Min fråga är, finns det någon annan mat än Hill’s KD som du kan rekommendera för min katt? Det är tydligen något i den maten som gör att hon blir kass i magen, fast bättre i levern.

Hälsningar
Inger

Hej!

Om din katt tål mjölkprodukter tycker jag att du ska ge henne bifilus eller dofilus ca en tesked morgon och kväll. Detta brukar hjälpa både mot diarré och förstoppning.
Vad gäller diagnosen ”för höga levervärden”, så undrar jag om du vet mer exakt vilka värden som var höga. Annars finns det torrfoder i djuraffärerna (zoo-fackhandeln) som är anpassade till katter över 10 år sk. seniorfoder.

Med vänlig hälsning
Annette Andersson