‹ Siames

Frågor om rasen Siames

Är siameser så jobbiga som många säger? Jag har nu funderat på att skaffa en kompis till min huskatt. Jag vill gärna ha en siames. Är det en lämplig katt att ha tillsammans med en huskatt? Jag undrar också om siameser är så jobbiga som många säger. Är de skrikiga? Hur är en siames till humöret?

Hej!
Jag bor sedan elva år tillbaka med en siames, som har levt både med andra siameser, huskatt och för närvarande har en birma som kompis. Det har gått alldeles utmärkt att blanda siamesen med de andra katterna. När det gäller ”skrikandet” så tror jag att de flesta inte förstår att en siames inte kan jama som en vanlig katt utan låter ungefär som en baby, när den jamar.
Att leva med en siames betyder att du nästan jämt har en nyfiken katt runt fötterna eller i ditt knä. En siames är med på det mesta och gillar både att mysa och att busa. Den tycker om att ha sällskap och vill gärna vara i centrum tillsammans med sin kattkompis. Jag har aldrig upplevt att en siames är mer ”skrikig” än andra katter och kan varmt rekommendera dig att skaffa en nyfiken och rolig kompis.

Med vänlig hälsning
Annette Andersson