‹ Katter & flyttning

Frågor kring flytt

Hejsan!
Vi skall alldeles snart flytta (v.30) och vi har två kattjejer som är husis/norskis (syskon). De är innekatter. Jag är orolig över att de kanske inte kommer att trivas och vill göra deras flytt så smidig och bra som möjligt. Finns det några speciella saker att tänka på när man flyttar en katt, förutom att de skall få lugn och ro att upptäcka nya lägenheten?
Vi skall köpa en stor klätter/klösställning, spelar det någon roll om vi köper den nu till ”gamla” lägenheten eller ska vi vänta och ställa in den i den ”nya” för att sedan visa kissarna? För övrigt är de trygga och goa och de gillar varandra! Tack för er sida och ert svar!

Hej!
Jag tycker att ni skall köpa klätteranordningen nu, då hinner katterna bekanta sig med den och den är en del av hemmet. Ju mera ”gammalt” som katterna känner igen i den nya lägenheten/huset desto bättre. Det kan vara klokt att låta katterna bekanta sig med ett par rum till en början, med sina grejer som klätteranordning, lådor etc…
Det är väldigt bra att de är två och har katt- sällskap genom varandra. Jag tror att detta kommer att gå bra. Hela familjen är ju med också. så det mesta ”gammalt” som katterna är vana vid kommer ju till det nya stället.
Katterna är ju unga, och i den åldern brukar det inte vara problem. Annat om det är fråga om katter som är gamla, de kan ha lite svårt att vänja sig. Du skall se att detta kommer att gå bra. Lycka till!

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden