‹ Diverse foderfrågor

Foderfråga ang. min kommande Russian Blue

Hej!

Jag undrar om det är nödvändigt med tex. Eukanaba eller Iams foder till sin Russian Blue? Hon kommer att flytta hem till oss vis ca 14 veckors ålder. Är det inte bra att handla foder på en vanlig mataffär? Säljs Iams bara hos veterinären?

Jag har även en annan kattfråga angående min familjs huskatt Oliver som är 4 ½ år gammal och bor hos mina föräldrar. Han är utekatt och kastrerad. Ganska feg förutom när det gäller jakt. Han är mycket stor, 6 ½ kg men mer storväxt än tjock. Han jagar allt, har dödat en fasan och nu senast en storvuxen harunge. Är detta normalt? Borde vi vara rädda för att han går på tex. rävar och andra djur han inte behärskar? När han fångat sparvar äter han ofta upp hela fågeln, näbb och allt. Är detta normalt?

Carin Molander

Hej!

Jag förstår att du är förundrad över den stora katten, men som du själv skriver så är han ju stor och visst kan de ta en harunge utan problem. Det gjorde min katts mamma till sina ungar också och hon var inte så stor. Ni kommer ihåg att avmaska er stora katt va?

Iams säljs inte bara hos veterinären åtminstone inte här där jag bor, det är välsorterade djurbutiker som saluför detta märke också. Vad du ska titta på när det gäller kattmat är att det inte ska innehålla så mycket vatten ex. burkmat i gelé.
Mina erfarenheter av kattmat: Bäst att lära katten äta blandkost, kött grönsaker ägg fisk torrfoder ex IAMS eller Top etc. Lycka till

Önskar Eddie’s mat