‹ Diverse pälsfrågor

Finns det något pälspulver som kan ge luftigare päls ?

Hej !

Jag har en långhårig helvit katt vars päls har varit jättefin i två år men nu har pälsen blivit tofsig och fet. Pälsen är inte lika luftig som förut. Katten äter mycket torrfoder (Hills) som hon tycker om. Katten Bianca är ca. sju-åtta år, vet ej riktig ålder pga. att hon är en hittekatt. Hon går bara ut någon minut, sen vill hon helst vara inne. Jag försöker att borsta henne varannan dag. Jag undrar om jag ska tvätta henne eller om det finns något pälspulver att använda för att få luftigare päls. Har tvättat henne med ett kattschampo för ca. ett och ett halvt år sedan.

Anneli

Hej Annelie !

Denna vinter har varit näst intill hopplös för de flesta katters pälsar
genom att den varit så mild. Eftersom du borstar och kammar såpass ofta som du gör och att katten får ett av de bästa djurfoderna som finns på marknaden (Hills) så tror jag att det enda som återstår är att bada henne i ett bra, avfettande shampoo.
Det fanns dock en sak i ditt e-mail som jag undrade lite över och det var att katten bara vill gå ut någon minut och sedan komma in. Jag undrar om det är ett beteende som hon börjat med nyligen och att hon kanske tidigare vistats utomhus längre än så. Har hon blivit undersökt av någon veterinär så du är säker på att det inte är något fel på henne som kan orsaka att pälsen blir fet och äcklig?

Att använda puder och dylikt på en redan fet päls gör saken värre, du kan även få problem med ”pudermjäll”. Det jag skulle rekommendera om katten är helt frisk och sund är att bada henne i t.ex., June’s Original House of An-Ju One Step Grease Removing Stud Tail Shampoo (om hon även har fettsvans) eller House of An-Ju Herbal Shampoo. Länk till web sidan för June’s Original
House of An-Ju finns på Katter.nu. genom Kattshoppen. Lycka till!

Birgitta