‹ Diverse pälsfrågor

Finns det ”hjälpmedel” mot flottig perserpäls?

Hej!

Jag har en liten perserhona på snart ett halvår. En sak jag undrar över är varför hon har så ”flottig” man… Framme på bröstet är det jättefettigt och det har inte hjälpt att bada henne, det kommer tillbaka efter ett par dagar. Finns det något speciellt schampo som man kan använda eller vad kan det vara? Min mammas birma är också sådan ibland, i vissa perioder, men Fantassy ser jämt ut sån.

Mvh
Nina

Hej Nina!

Har fått din fråga till Katter.nu angående flottig päls på din lilla perserflicka. På många katter blir det så vid hormonförändringen när de börjar bli könsmogna. I en del fall försvinner detta och kommer (som på din mammas birma) tillbaka periodvis. I en del fall stannar det för alltid. I bästa fall kan du få bort det temporärt med att pudra katten efter hon är badad och torkad med antingen Natusan Baby Puder, Johnson & Johnson Baby Puder eller Apotekarnas Talk Puder. Natusan är det bästa för det är effektivt och har ingen oönskad doft, Johnson & Johnson är effektivt men luktar och Apo’s Talk Puder har hos vissa katter en tendens att ”mjälla”.

Eftersom hon är så ung vet du inte ännu om hon kommer att förbli flottig och blir hon det hjälper pudret endast temporärt i några dagar varje gång du använder det. Det finns två shampon på marknaden, House of An-Ju One Step Grease Removing Stud Tail Shampoo som är ett avfettningsshampoo och Herbal Shampoo som är ett rengöringsshampoo. Båda är mycket effektiva mot flottiga pälsar och håller pälsen ren betydligt längre än pudret.
Natusan och Johnson & Johnson finns att köpa i vanliga butiker som ICA eller Konsum. Just nu verkar det som de flesta affärer har haft lite problem med Johnson & Johnson, de ligger efter i beställningen på pudret så det kanske är enklare att hitta Natusan. Apotekarnas Talk finns på de flesta apoteken och House of An-Ju shampoona finner du på Katter.nu – kattshopping sidan – June’s Original House of An-Ju shampoon.

Mvh
Birgitta