‹ Devon rex

Devon Rex o Huskatt

Vi har precis köpt en elva månaders ung Devon Rex katt. En kastrerad hankatt. Vi har redan en huskatt som utekatt (sover inne i källaren om natten). När rexkatten fick syn på den här honkatten blev han som förbytt. Detta utspelade sig i källaren. Han var färdig att slita henne i stycken. Vi hade fullt sjå med att separera dem.
Hur ska de bli sams? Ska vi låta dem göra upp eller vad? Devon rexkatter ska ju vara så väldigt sociala. Jag tycker mest han verkar lite nervös.

Hej!
Först så undrar jag givetvis om detta utspelade sig direkt Devon Rexen flyttade in, eller om han hann bli ”inflyttad” innan det utspelade det sig?
Min tanke var den att att den nya kissen kanske tyckte att huskatten var inkräktaren på hans revir…
I vilket fall som så är mitt råd att låta deras bekantskap få ta god tid på sig. Kanske Rexkillen kan passa på att lukta runt där huskatten brukar hålla till när hon inte är där. Detta för att han ska känna igen hennes dofter och så småningom inte anse dem som ”främmande” utan ett normalt inslag i hans tillvaro. Det kan givetvis ta lång tid att få dem att bekanta sig, speciellt som honan säkerligen kommer att vara ganska misstänksam mot ”den nye” efter hans attack. Men låt det ta den tid det tar – det bör ge sig så småningom ifall ni försöker undvika situationer som den som redan inträffat.

Mariana