‹ Torrfoder

Busan, tre år, vill bara äta torrfoder. Är rädd för njurarna, vad göra?

Hej!

Min underbara katt, Busan tre år, och steriliserad har helt plötsligt börjat bli tjock. Hon får en dl torrfoder (Friskies) på morgonen och på kvällen två-tre matskedar ”blöt” mat (Pussi). Någon dag i veckan får hon kokt fisk eller kokt/rå lever. Hon vill helst bara äta torrfoder, men jag är rädd för att hon ska få problem med njurarna.
Ett problem med torrfoder är att det står väldigt olika på hur mycket man ska ge katten på de olika fabrikaten. Kan också tillägga har hon inte gärna rör på sig som hon gjorde innan. Vad ska jag göra?

Med vänlig hälsning
Eva-Lott Petersson

Hej !

När hösten kommer brukar väldigt många katter ”sätta på sig ytterrocken” och lägga på sig i vikt för att klara vinterns kyla. Detta gäller både innekatter och utekatter. Då är det viktigt att man ger katten en mat som är avsedd för katter som har lätt att gå upp i vikt, ex. Royal Canin Slim 37. Välj en mat som är baserad på rätt ingredienser för en katt, ( mycket råvaror från djurriket) och som har en låg fetthalt och en högre fiberhalt.
När man kastrerar och steriliserar sin katt är det väldigt vanligt att katter går upp i vikt inom sex veckor, ser man inte upp då och byter maten kan katten gå upp 50 – 75 % av sin normala kroppsvikt. Om du ger din katt en kvalitets torrfoder från fack- butiken är de specialgjorda för att katterna inte ska få problem med njurarna. Lycka till!

Susanne Hellman Holmström