‹ En eller två katter

Bör vi skaffa en katt till?

Hej!

Vi har en katthona som är ca. ett år gammal. Vi köpte två katter ihop, den ena blev dock sjuk och dog efter ett kort tag. Vi har inte märkt några tecken på sorg hos henne.
Vi undrar om hon vantrivs utan kattkompis? Hon är inte ensam speciellt mycket, max två dagar per vecka. Detta beror på att vi både jobbar i skift. Vi är villrådiga angående att skaffa en katt till. Kan ni ge råd?

Mvh
Niklas och Tina

Hej Niklas och Tina!

Angående om er katt behöver sällskap. När hon nu inte verkar vara ledsen så finns det naturligtvis ingen anledning att skaffa en katt till. Om man nu absolut inte nödvändigtvis själv vill ha en katt till. Jag tycket det verkar som att du skriver, att hon trivs och inte alls är deppig. Hon verkar ju heller inte vara så mycket ensam. Hon kanske också tycker det är skönt att få all uppmärksamhet nu när den andra katten tyvärr gick bort. Speciellt om det kanske inte var så bra mellan dem eller om hon stod lägst i rang.

Ha lite koll på henne för att det kanske inte märks på en gång utan först efter ett tag. Fortsätt pyssla om henne, och som sagt, det verkar inte finnas någon anledning till att skaffa ytterligare en katt. Åtminstone inte nu och efter vad du skriver. Ha det så bra med er lilla kattjej Heidi.

Annalena Nyström
Djurkommunikatör för ökad förståelse ägare-djur.