‹ Aggressiv

Bitig kattunge

Hur kan jag få min gulliga och annars mycket tillgivna kattunge att sluta bitas. Vi har försökt allt från att ta i nackskinnet, spruta vatten, säga fy högt men det verkar som om det rinner av honom på en gång och kontroversen glöms bort i nästa sekund. Gårdagens besök hos veterinären för vaccination slutade i kaos och då påpekade sköterskan att vi måste göra något åt honom annars förstärks hans beteende som dominant katt.

Hej!
Biter kattungen på lek eller försöker han ta kommandot? Försöker han ta kommandot måste du visa vem som bestämmer.
Enklast att göra detta är att använda kattens språk, dvs. fräsa och morra åt honom, slå försiktigt med fingrarna (som andra katter använder tassarna när de ”sätter en annan katt på plats”) mot honom. Han bör visa att han ger sig med att lägga sig på rygg och visa strupen (= underkastelsebeteende). När han biter, fräs åt honom och slå med fingrarna mot honom.
Försök med detta nu. Han är ju dock bara tre månader. Det han gör kan ju bara vara lek. En del katter bits ju hårdare än andra. Katt- mamman fräser ju tillbaka till ungarna när de blir för våldsamma och slår med tassen mot dem – de brukar ge sig då. Det är viktigt att använda ett språk som katten förstår. Lycka till.

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden