‹ Övervikt

Banta katten

Hejsan!

Jag har en Europé med Siames i sig. Han är fem år, kastrerad och väger sex och ett halvt kg. Både hans veterinär och vi tycker att det är för mycket! Han har långa, smala ben och ett litet trekantigt huvud.
Var till veterinären i februari och fick rådet att prova ett fibertorrfoder från Whiskas och banta ner honom till ca. fyra och ett halvt kg. Har provat i sex månader och han har i stället gått upp ett halvkilo.
Har varit stenhårda med att han bara får 35 g. torrfoder två gånger per dag. Vad ska vi göra? Han verkar lite slö, sover mycket men dricker bra. Får bara foder köpt hos veterinären då han haft urinsten för två år sedan. Har ni några tips om vad vi kan göra för att få honom lite smalare?

Tack på förhand!

Hej!

Jag kan inte helt avgöra, om ni mener, han får Whiskas fibertorrfoder + anti-urinstensfoder, eller om han enbart får Whiskas torrfoder.

Om han får båda delar, är det därför, han inte går ned. Smalfoder är basert på att katten inte får annat.
Jag har ingen erfarenheter med Whiskas- foderet, men jag tycker, att Hill’s
Prescription Diet R/D är det bästa smalfoder, jag har provat. Det er ut av en stor serie av diäter för katter med olika hälsoproblem och fås enbart hos veterinärer, och produceras av ett av de äldste kattfoderfirmor i världen med en mycket stor erfarenhet.

Hill’s R/D tar stor plats upp i magen, och katten känner sig mätt även om den inte får många kalorier.
Men du får fråga veterinären för säkerhets skull, om det går, att han enbart får dette foder i en period, när han har haft urinsten (men det tror jag). Ni kan också försöke att banta honom på anti-urinstensfoderet genom ganska enkelt att reducera mängden – men det kräver nästan, att man är hjärtlös

Vänlig hälsning
Niels Peter