‹ Avmaskning

Avmaskning

Jag har för en tid sedan avmaskat min kattunge (det är en innekatt). Nu undrar jag hur jag kan veta om hon är kvitt den eventuella masken.
Blev lite orolig eftersom jag läste att hicka kan vara ett tecken på mask (hon hickar rätt ofta efter maten, men det kanske bara är helt naturligt?). Hon har även haft lite problem med lådan, och detta särskilt då hon bajsar (hon hoppar ut ur lådan innan hon så att säga är färdig).
Kan detta beteende vara ett tecken på irritation över ett maskangrepp? Kan man se i avföringen om katten har mask (ibland har jag tyckt mig se någonting vitt)? Hon är annars pigg och nyfiken och äter bra.

Hej Mia!

Som du vet är katten väldigt noga med sin hygien, så det är viktigt att hon får rent i sin låda. Du kan se i baken på kissen om hon har mask det kan synas vita ”trådar”. Att katten hickar kan ju bero på att hon äter för fort eller att maten är kall, den ska vara rumsvarm, annars kan katten få ont i magen.
Katter med mask får en otrolig aptit samtidigt som det blir smala, de tillgodogör sej inte maten på rätt sätt om de har mask, blir hon inte bättre så uppsök veterinär för du har väl vaccinerat henne eller? Annars är det en spruta mot kattpest och kattsnuva som gäller!

Lycka till Eddie’s Matte