‹ Avlivning

Avliva vår 15-åriga katt?

Hej!

Jag har en perser som heter Viktor och som är 15 år, nu är problemet att min fru har blivit allergisk och läkaren säger att har vi Viktor kvar så är risken mycket stor att hon får astma,
Vi har inte någon som vi vill ska överta Viktor, Så vi har beslutat att avliva honom, men det känns väldigt svårt, så min fråga är, att vi i detta svåra beslut har handlat rätt mot Viktor. Viktor har varit allt för oss i 15 år så det är ett svårt beslut

Hej Bernt

Vad jag känner med dig. Det är ett svårt beslut att ta det vet jag.

I ditt fall så är det ju så att du har fått levt med din Viktor under ett långt kattliv och ett värdigt liv skall få ett värdigt slut. Att om- placera en så gammal katt är inte rätt mot katten, det skulle vara mycket plågsamt för honom. Jag förstår att det är helt omöjligt att ha en katt när man utvecklat allergi så ditt beslut är rätt i detta läget.

Jag skulle råda dig om det går att be veterinären att komma hem till er och ge Viktor sprutan, då behöver han inte ängslas och fara bort hemifrån utan får somna in lugnt och fint i sin vana miljö.
Hoppas nu att det går bra för er. Att ni kommer att sakna Viktor det förstår jag naturligtvis men då får ni försöka komma ihåg alla fina stunder och att ni har fått förmånen att vara en del av hans liv. Om du vill skriva och berätta hur det går så vill jag gärna det.

Inger