‹ Katter & flyttning

Att överta en katt

Hej!
Min dotter kom hem med en katt som en kompis inte ville behålla, nu är vi fast med ett problem.
Vi hade tidigare en katt, nio månader gammal, de båda katterna är jämngamla och honor. Vår katt Cleopatra och den nya Sophia kommer inte överens och efter två veckor var det värre än någonsin.
Cleopatra är mycket mindre än Sophia, och Sophia jagade upp henne högt upp i bokhyllan och där var hon mest hela tiden, innan var hon en framåt och glad katt, hon slutade helt att leka och äta mm. Vi lämnade då Sophia till en annan dotter som bor intill och ska snart ha sitt första barn, men hon vill inte ha katten, den stackars Sophia har fått flytta runt en massa. Jag älskar katter och har inget emot att ha två, men hur ska vi göra?
Vi har en stor hund, han tycker om katterna och det går jättebra, problemet är de båda katterna Cleopatra mår väldigt dåligt med Sophia här (tråkigt).
Vi bor i ett hus på 225 kvadrat och stor tomt på landet, det finns gott om plats. Kan de komma överens? Vill inte göra livet surt för lilla Cleopatra och inte heller ta livet av Sophia.
Tacksam för råd snarast…

Hej !
Om du övertar en katt från någon så ska du helst se till att kissen får med sig nåt som den är van att ha tex. sin korg eller kisslåda. Övervaka de första mötena noggrant, visa både Cleopatra och Sophia lika mycket uppmärksamhet. Sophia är ju ”inkräktare” på Cleopatras revir. Cleopatra kan ju även ha blivit könsmogen så det kan också vara en förklaring till hennes sura uppträdande.
Det här upprepade jagandet kan också vara ett sätt att visa vem som bestämmer, beteendet brukar avta efter några veckor när kissarna lärt känna varandra. Flytta inte runt kissen så mycket mera, det kan göra dem otrygg.

Lycka till Eddie’s Matte