‹ Torrfoder

Äter enbart torrisar, finns det blöt med låg kalorihalt ?

Hej !

Jag har en huskatt, Kasper, som fyller ett år i sommar. Han väger drygt fyra kilo och jag tycker att han fått större mage sedan han kastrerades för ett par månader sedan, lite hängbuk så att säga. Han är en innekatt så motionen blir ju lite lidande, fast han far omkring en del.
Kasper äter endast blötfoder (han totalvägrar äta torrfoder) och jag undrar hur ofta och mycket mat jag ska ge. Finns det något ”blötfoder” som inte innehåller så mycket kalorier. Räcker det om han får mat morgon och kväll? Har hört att katten själv bestämmer hur mycket han vill äta men det är ju inte lika enkelt med blötfoder som med torrfoder som alltid står framme.
Jag har alltså tre frågor sammanfattningsvis:
* Finns det burkmat med låg kalorihalt?
* Hur mycket mat ska man ge?
* Hur ofta ska man ge maten?

Hälsningar
Anna

Hej !

Synd att din katt inte vill äta torrfoder då det där är lättare att hitta en mat som passar just din katt, nämligen Royal Canin Slim 37. En mat med en låg fetthalt(10%), mer fiber och en mycket speciell aminosyra som heter L-Carnitin, vilket hjälper katten att gå ner i vikt snabbare.
När det gäller burkmat tror jag inte att det finns någon burkmat i
”lightmodell”. Katter föredrar att äta många små måltider per dygn men ibland är man tvungen att ransonera till matglada katter. Tycker du det är OK med två gånger om dagen så fortsätt med det men om du kan är det istället att föredra med tre till fyra måltider.

Hälsningar
Susanne Hellman Holmström