‹ Diverse medicinfrågor

Är öljästtabletter för människor farligt att ge katten?

Jag undrar om det är det allra minsta farligt eller riskfyllt med att ge katter öljästtabletter? Har hört att det är ofarligt från många, men min kompis säger att det är alltid farligt att överdosera vitaminer… Blev nu jätterädd för jag ger alla mina katter fyra till fem Friggs öljästtabletter (för människor) varje dag! De får dem allihop på en gång för de nöjer sig inte annars :) Jag har tre honor på 1½- 3½ år samt en liten hane på sju månader. Tar jag några risker nu?

Kram från förvirrad Jenny.

Hej Jenny!

Ja din kompis har rätt, det är farligt att överdosera vissa vitaminer både för människor och absolut för djur! Jag vet av egen erfarenhet att katter gillar öljästtabletter. Men du bör inte ge dem den sorten som du ger dem nu. Det finns speciella vitaminer för katter i djuraffären, så du får köpa det i stället.
Man skall aldrig ge djur vitaminer eller medicin som är för människor. Jag tror dock inte att dina katter har tagit skada av detta men fortsätt inte utan köp speciella kattvitaminer till dem både för deras skull och din egen. Lycka till med dina katter.

Vänligen Liza