‹ Diverse rasfrågor

Är min katt en raskatt?

Hej!
Jag heter Amela och har en katt som är sju månader snart. Jag vet inte vilken ras den är, men den är lite orange och vit. Den är mer vit än orange. Den har också ” Tofsar ” på öronen. Kattägaren säger att det är en ovanlig ras.
Jag har inte vaccinerat katten. Borde jag göra det? När brukar katter dö?
Du,,, jag vet inte vad kattens mormor , farmor, farfar och morfar heter. Hur tar jag reda på det?

Amela

Hej Amela
Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med vilken ras det är på din katt. En katt som det inte finns någon stamtavla på kallas för huskatt. Stamtavlan talar om vilka som är föräldrar och vilka som är morföräldrar och farföräldrar och långt tillbaka i släktledet alla är av samma ras. På stamtavlan står också vilken ras katten har. Om du vill veta vilka föräldrarna är och farfar, morfar osv. så får du fråga uppfödaren.
Du skall absolut vaccinera katten det skall du göra så snart som möjligt, katten får då två sprutor inom en månad och sen vaccinerar man katten en gång om året. Du skall också av- maska katten även om det är en innekatt.
En katt brukar bli mellan 10-15 år det finns katter som blir mycket äldre men det är inte så vanligt så att man kan räkna med det. Lycka till men din katt.

Katthälsningar
Inger