‹ Diverse

Är katten sjuk eller bara skygg?

Hej!

Jag har precis tagit hand om en kattkille från Djurens Samarittjänst. Veterinären har uppskattat att han är ca. ett år gammal. Vad jag tycker är lite konstigt är att han inte vill leka. Han har inte den där pigga blicken som man ser hos andra unga katter.
Kan veterinären ha misstagit sig på åldern, eller är vissa katter helt ointresserade av lek och bus? Inte ens kattmyntan väcker hans hans intresse. I övrigt ska han vara med överallt, så han verkar inte vara trött och sjuk.

Hej!

Kattens ointresse för att leka nu kan bero på att han kommit till ett nytt hem, vilket är en omställning. Hur länge har du haft katten? Man får nog räkna med att det kan ta en månad eller mera innan katten vant sig vid sitt nya hem. Sedan så vet man ju inte vad för omständigheter han varit med om innan han kom till Djurens Samarittjänst. Han kan ha haft det svårt, vilket också gör att det tar längre tid för honom att finna trygghet.
Verkar han intresserad av vad som händer omkring honom, äter och går på lådan tyder ju detta på att han antagligen är frisk. Men du kan ju låta en annan veterinär göra en grundlig hälsokontroll av katten. Det brukar rekommenderas att man gör det ungefär årligen på sina katter. Och gärna när man tagit en ny vuxen katt.
När det gäller lekandet, ge honom lite tid. Han kanske bara behöver finna sig till rätta i sitt nya hem. Lycka till!

Mvh
M-G Eija-Riitta Eklöf-Berliner-Mauer
S*BerlinerMauer’s Burmeser, Liden